maandag 1 december 2014

Tijd om te bakken!

Veel mensen denken gelijk bij suikervrij dat je niks meer mag eten. Nou in tegendeel er zijn genoeg lekkere recepten om lekker te eten en te bakken! Dat ga ik dus doen vandaag. Het recept komt van www.voedzo.nl.

Suikervrije speculaas koekjes:
Ingrediƫnten (voor ongeveer 20 koekjes):
- 300 gram volkorenmeel
- 175 gram roomboter
- 3 biologische eierdooiers
- 50 gram palmsuiker
- 100 ml honing
- 1 tl koekkruiden
- 1/4 tl stevia (20x geconcentreerd)

Bereidingswijze:
- meng alles in een kom tot een mooi deeg
- dek de kom af en laat het ongeveer een uur rusten in de koelkast
- verwarm de oven voor op 160 graden
- vet de bakplaat in en bekleed deze met bakpapier
- rol balletjes uit het deeg en druk deze wat platter op de bakplaat, hou voldoende ruimte want de koekjes zullen nog groeien
- zet de koekjes 30 minuten in de oven
(afhankelijk van de grootte van je oven en hoeveel koekjes je per keer kan bakken, zul je deze twee stappen misschien meerdere keren herhalen)
- laat de koekjes afkoelen en eet smakelijk

http://voedzo.nl/recepten/suikervrije-bastogne-speculaasjes/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten