Wat heb je nodig?
8 blaadjes bladerdeeg, ontdooid
800 gr schoongemaakte prei
2 eetlepels olijfolie
3 teentjes knoflook, fijngesneden
1 theelepel Provencaalse kruiden
¾ theelepel nootmuskaat
zeezout en versgemalen peper
125 gr geraspte kaas
100 gr ham, in stukjes gesneden
125 ml creme fraiche
50 gr Griekse Yogerth
Verwarm de oven voor op 190C
Bekleed een quichevorm of ander ovenschaal met het bladerdeeg.
Prik met een vork gaatjes in het deeg.
Bak de bodem zonder vulling 5 minuten in de oven zodat de bodem alvast hard wordt. Als je dit niet doet, blijft de bodem door het vocht in de vulling zompig.
Snijd de prei schuin in stukjes van 1 centimeter,omdat je de prei bakt, kun je een behoorlijk deel van het groene ook gebruiken, niet alleen de witte onderkant.
Verwarm de olijfolie in een pan en bak de prei en de knoflook, Provencaalse kruiden, nootmuskaat en peper en zout 5 minuten.
Haal de pan van het vuur en voeg de geraspte kaas en de ham toe.
Roer de creme fraiche en de Griekse Yogerth erdoor.
Verdeel de prei over de taartbodem.
Bak de quiche circa 30 minuten in de oven.
Eet Smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten