zondag 7 december 2014

Dag 7 - Diner

Vandaag het heerlijke recept van de Franse Preiquiche gemaakt! Al lange tijd maakt mijn moeder dit heerlijke recept en ben blij dat ik hem bijna net zo lekker zelf kan maken. Alleen kan ik niet achterhalen waar het recept vandaan komt. Hieronder alvast het recept de bron volgt dus nog. Heerlijk als er meerder mensen komen eten of wat wij altijd doen laten afkoelen en morgen lekker opeten voor de lunch.

 

Wat heb je nodig?

8 blaadjes bladerdeeg, ontdooid

800 gr schoongemaakte prei

2 eetlepels olijfolie

3 teentjes knoflook, fijngesneden

1 theelepel Provencaalse kruiden

¾ theelepel nootmuskaat

zeezout en versgemalen peper

125 gr geraspte kaas

100 gr ham, in stukjes gesneden

125 ml creme fraiche

50 gr Griekse Yogerth 

 

Verwarm de oven voor op 190C

Bekleed een quichevorm of ander ovenschaal met het bladerdeeg.

Prik met een vork gaatjes in het deeg.

Bak de bodem zonder vulling 5 minuten in de oven zodat de bodem alvast hard wordt. Als je dit niet doet, blijft de bodem door het vocht in de vulling zompig.

Snijd de prei schuin in stukjes van 1 centimeter,omdat je de prei bakt, kun je een behoorlijk deel van het groene ook gebruiken, niet alleen de witte onderkant.

Verwarm de olijfolie in een pan en bak de prei en de knoflook, Provencaalse kruiden, nootmuskaat en peper en zout 5 minuten.

Haal de pan van het vuur en voeg de geraspte kaas en de ham toe.

Roer de creme fraiche en de Griekse Yogerth erdoor.

Verdeel de prei over de taartbodem.

Bak de quiche circa 30 minuten in de oven.


Eet Smakelijk!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten