Vandaag heb ik mijn lieveling recept gemaakt! Pasta met spinazie en ovengeroosterde tomaatjes! Ditmaal geen recept van VoedZo maar van Amber Albarda een heerlijk suikervrij recept.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Halveer de cherry tomaatjes en leg ze met het snijvlak naar boven op een bakplaat. Besprenkel ze met een beetje olijfolie en zeezout. Schuif ze minstens 30 minuten in de oven tot ze mooi diep kleuren en beginnen te verschrompelen. Breng voor de pasta ruim water aan de kook. Maak in de tussentijd de tomatenpesto (de saus) door de zongedroogde tomaatjes uit het potje (eerst uitlekken) met de knoflooktenen, 80 ml olijfolie, een snuf zeezout en wat tijmblaadjes in een keukenmachine te pureren. Was en droog de spinazie.
Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar en giet de pasta af. Doe de pesto in de pastapan en doe de pasta erin terug. Schep de pasta goed om. Leg op elk bord een flink bedje van spinazie en schep de pasta hier bovenop. Verkruimel de geitenkaas naar smaak over de borden. Verdeel de geroosterde tomaatjes er vervolgens over en bestrooi met wat geroosterde pijnboompitten. Serveer direct.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten